Haberler


SASA bedelsiz sermaye artırımı ne zaman?

orsa İstanbul’un en popüler şirketlerinden SASA Polyester %700 oranında bedelsiz sermaye artırım kararı almıştı. Şirket enflasyon muhasebesi düzeltme farkından doğan kaynağın sermayeye ilave edilebilmesine ilişkin ilke kararları kapsamında, mevcut durumda 5,3 milyar TL olan kayıtlı sermayenin tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere 42,5 milyar TL’ye çıkarılacağını duyurmuştu.

Son on senenin borsada en çok kazandıranlarından biri olan SASA yaklaşık iki senedir ise yatırımcısının yüzünü güldürmüyordu. Beklenmedik zamanda gelen %700 bedelsiz sermaye artırım kararı SASA yatırımcısı tarafından memnuniyetle karşılandı. Şirketin bedelsiz sermaye artırım kararının ardından ise SASA ne zaman bölünecek ve SASA bedelsiz ne zaman gibi sorular sorulmaya başladı.

SASA bedelsiz ne zaman?

SASA’nın %700’lük bedelsiz sermaye artırımının gerçekleşmesi için öncelikle 15 milyar TL olan kayıtlı sermaye tavanını yükseltmesi gerekiyordu. Şirket bununla alakalı kararı olağan genel kurulda onaylamıştı. Adana Ticaret Sicil Müdürlüğü onayı ile şirketin sermaye tavanı 60 milyar TL’ye yükseldi. Geriye ise SPK’nın SASA’nın devasa sermaye artışına onay vermesi kaldı.

27 Mart 2024 tarihinde sermaye artırımı kararı alan SASA, KAP’taki duyurunun ardından beklemeye geçti. Henüz SPK tarafından konu hakkında bir açıklama gelmedi ancak önümüzdeki aylarda SPK’nın SASA bedelsizine onay vermesi bekleniyor.

SASA bölünme ne zaman? Kaç lot verecek?

SASA Polyester’in bölünme işlemleri SPK onayının ardından yönetim kurulunun belirleyeceği tarihte gerçekleşecek.

%700’lük sermaye artırımı ile elinde 100 lotu olan SASA yatırımcısının 800 lot hissesi olacak. Ancak bölünme işlemiyle beraber hisse fiyatı da aynı oranda düşecek. Örneğin bedelsiz kararı alındığında 39,10 TL olan SASA hisse fiyatı 4,89 TL’ye düşecek.

SASA bedelsizine katılmak için ne yapmak gerekiyor?

Bedelsiz sermaye artırımına katılmak için yatırımcıların herhangi bir işlemde bulunması gerekmiyor. Elinde SASA hissesi olan yatırımcıların hesaplarına yeni lotları otomatik olarak geçecektir.

Kaynak : https://uzmancoin.com/sasa-bedelsiz-sermaye-artirimi-ne-zaman-sasa-ne-zaman-bolunecek/