Makaleler


14/08/2020 Endeks Yorumu

Herkese merhaba,

  1. Dolar bazlı endeks 1.34 dolar seviyesine kadar geri çekildikten sonra tepki alarak 1.49 dolar seviyesine kadar yukarı çıktı.
  2. 1.34 dolar sesviyesi önceki yükselişe başlamadan önceki dip seviyeler olarak karşımıza çıkmıştı.
  3. Endeks dolar bazlı 17 haftalık yükselişini sadece 2 hafta geri almış bulundu.
  4. Bu hareket çok hızlı bir şekilde gerçekleşti ve aynı hareketi covid 19 öncesi de yaşadık.Barların birbirine benzerliği çok dikkat çekiyor ve insanı ürkütüyor.
  5. 2 haftalık hızlı düşüşün ardından tepki hareketi ve ondan sonra hızlı çöküş..Bu yüzden bu yüzden bugün ve önümüzdeki hafta endeksin yönü konusunda belirleyici olacak.
  6. 1.48 dolar altı kapanış kesin olarak nakite dönmemi ve stop olmamamız gereken nokta.Bu harekete ölü kedi sıçraması diyeceğiz ve düşüşün son bulduğu yere kadar nakitte bekleyeceğiz.Ama olursa 1.48 dolar üstünden kalmayı başarırsak o zaman hareketin devamından soz etmemiz mümkün olacak ve yukarı da 1.62 dolar seviyelerini hedefleyerek nihai hedefimiz olarak 1.92 dolar seviyelerini konuşmaya başlayabileceğiz.
  7. Şu anda halen pozitifiz pivot noktasının üstünden hareketimize devam ediyoruz.Ama kritik bir eşikteyiz.Güvercin ürkeliği ve tilki kurnazlığı ile piyasayı elimiz tetikte takip etmemiz faydamıza olacaktır.
  8. Dolar bazlı 4 saatliklerde düşeni kırdık breakout yaptık daha sonra güç kazanımı için geri çekilme hareketi olan pull back yaptık.Şimdi sıra buradan güç kazanıp yukarı ralli yapma zamanına geldi.Yaptı yaptı yapmadı zaten 1.48 dolar altına sarkma yapıp poziyonlar stop olacak.
  9. Her zaman pivot değerlerin üstünden ve altında işlem yapmaya çalışmanız faydanıza olacaktır.Piyasayı olabildiğince sade okumaya çalışın.Pivotlar ,kırılmalar ve destek direnç çizgileri bile size yetecektir.

İşlemlerinizde başarılar.

Yasal Uyarı: Burada verilen bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada paylaşılan çalışmalar kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.