XU30 TEKNIK ANALIZ


06.05.2020  Çarşamba  XU100 SABAH DEĞERLENDİRMESİ

Sevgili üyelerimiz 82.000 – 102.0000 çıkısından bu yana 20.000 puana yakın bir çıkış gerçekleşmişti  ve kısa vadeli yükseliş hedeflerinin sonuna geldiğimizi düşündüğümüz bu günlerde endeks düşüşünü gerçekleştirmedi ve pozitif bir şekilde pivot noktamızın üzerinde ve kanal içinde kalarak   98.510   seviyesinin üzerinde  98.737 seviyesinden bir   kapanış gerçekleştirdi.

Bundan sonraki süreçte düzeltme riskinin olabileceğini aklımızdan çıkarmadan pozisyonlarımızı taşımamızda fayda görüyorum.

Peki şimdi ne olacak asıl soru bu?
82.000-102.000 hareketinin üstünde teknik olarak 2 iş günü ne yazık ki kalamadık.

Endekste bugün gözlemlememiz gereken kritik nokta  düşen kanalın içine tekrardan girip girmeyeceği olacaktır.

Gözlemlediğim halen  yatırımının elinde ki malı kapmak için bir AYI TUZAĞI ile karşı karşıya olduğumuz yönündeydi fakat dönüşün hızlı olması gerekirken bu gerçekleşmedi ve kanalın içinde kendini atmadı. Bu artık tedbirimizi 1 kademe daha artırmamız gerektiğini ama son kalenin henüz yıkılmadığını bize göstermektedir.


Şu anda böyle bir durum henüz vukuu bulmuş değilmiş ve gözlemlerim şu an için ayı tuzağı olabileceği yönünde.
Güvercin tedirginliği ile aslan olmadan pozisyonlarımızı taşımaya devam etmenizde fayda görüyorum.
Strateji;
Aynı strateji üzerinden bozmadan devam ediyoruz  BUGÜN KAPANIŞ REFERANS DEĞİMİZ DEĞİŞTİ.98.510 OLAN PİVOR NOKTAMIZ  97.963   olan HEM ORTA VADE KANAL DİP BÖLGESİ HEMDE DESTEK BÖLGESİ KONUMUNDA BULUNAN NOKTAYA ÇEKİYORUZ. 97.963 noktamızın üstünde kaldığımız sürece göreceğimiz düşüşleri 20.000 puanlık yükselişin düzeltme hareketi olarak algılamamız gerekmekte. 97.963 YÜKSELİŞ BİTTİ DİYEBİLMEMİZ İÇİN SON NOKTA OLARAK BUGÜN OLARAK KARŞIMIZA ÇIKMAKTA.

82.000 den başlayan ve 102.000 ne kadar gerçekleşen çıkısın buraya kadar tamam bitti demememiz için  hem destek hemde kısa orta vade yükselen kanal destek  noktamız olan 98.510  altı bir kapanışı 17:55 itibariyle görmemiz gerekecektir.

Avrupa ve Amerika vadeli endekslerinde  pozitif bir kapanış gerçekleşti ve gecenin sabahında şu anlarda Amerikan vadelileri stabil hafif artıda asya borsalarında %1 e yakın yükselişler gözlemlenmekte .  XU100 endeksinin güne  Amerika da kapanışlarından ve Gece vadeli endekslerinin stabil olmasından kaynaklı xu100 endeksinin  güne  yatay sınırlı pozitif (+ 0.10-0.50) arasında bir yükseliş hareketiyle başlayacağını öngörmekteyim.


Haziran vade endeks kontratlarının diğer kısmı dediğimiz KY tarafına baktığımızda bugün  nette 4.000 kontrat shot  pozisyon açan KY yatırımcı vardı.Bu durum hem vade başlangıcında bu yana 60.000 short pozisyon taşınması dünde üzerine yeni 4.000 lot net short pozisyon gelmesi  bize bugün alıcılı bir gün olabileceğini. Yeni açılan short pozisyonları sıkıştırmak isteyebileceklerini ve piyasayı yukarıya götürebileceklerinin bir göstergesi olabilir. Bu gibi durumlar bize genelde hafif düşükten bir açılış olsa dahi ardından alımlarla birlikte yukarı yönlü hareketin başlayabileceğinin bir göstergesi.. vade başlangıcından bu yana baktığımızda halen KY nın bariz şekilde short pozisyonlarının ağırlık olması yönün halen yukarı doğru devam edebileceği noktasında bir umut ışğı. Genelde günlük Viop pastasında satıcılı genel pastanın da satıcılı olduğunda alıcılı bir günlük seyir gözlemliyoruz. Çünkü genelde (%75-80) küçük yatırımcı hangi tarafa pozisyon almış ise piyasa endeksi tam tersi yöne götürmekte.

Xu100 ‘un bugünlük gelmesi muhtemel değeri; 100.932  
Bu değerin üstünde tutunabilirsek .Tehlikenin geçtiğinden bahsetmemiz mümkün.

Haziran Vade 30Endeksinin gelmesi muhtemel değeri 118.350  olarak  karşımıza çıkmakta. 
 
Şu anda endeksteki pozitif beklenti artık bozuldu. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Ceylan gibi ürkek bir şekilde  ana değerlerin altında 17:55 itibariyle bir kapanışı takip ederek pozisyonlarınıza yön vermeniz faydanıza olacaktır.

Buna ek olarak Endeksi dolar bazlı da incelediğimizde dip seviyelerde olduğunu ve oranında kanal dibini zorlayıp destek 3 seviyesinden döndüğünü söylememiz mümkün.
Ekte sunduğum dolar bazlı xu100 grafiğinde 1.39 dolar seviyesinden gözlemlediğim PULL BACK gerçekleşirse hızlı bir şekilde 1.50 DOLAR seviyelerine bir hareketin gerçekleşmesi olası.1.38 dolar altı kapanışlar bizim için artık stop noktası olarak  ve nakite dönme zamanı geldi dememize yeterli referans değerler olarak karşımıza çıkmakta.


DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ ANA DEĞER XU100 İÇİN : 97.963

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN VİOP HAZİRAN VADE KONTRATLARINDA EN ÖNEMLİ ANA DEĞER : 144.175

BU DEĞELERİN ALTI BİR GÜNLÜK KAPANIŞ  17:55 itibariyle GÖRMEDİĞİMİZ SÜRECE ENDEKSE SON BİR ŞANS VERİLMESİ AMA BU DEĞERLERİN ALTI BİR KAPANIŞ GÖRECEK OLURSANIZ NAKİTE DÖNMENİZ VE ARTIK ENDEKSİN TEKRARDAN DÜŞENİ YUKARI KIRDIĞINI GÖRMEDEN ALIM YÖNLÜ YENİ POZİSYON AÇMAMANIZ FAYDANIZA OLACAKTIR.

 

İşlemlerinizde Başarılar.

Yorumlar
Yeni Yorum